Managementkonsulter

När Djävulen ville ställa till riktig oreda för människorna uppträdde han i skepnad av en … managementkonsult, ett monster som står utanför alla mänskliga regler (och tar bra betalt för det):

Managementkonsulter skaffar sig vaga etiketter och byter dem ofta, de betonar individuella skillnader och beskriver sig som unika, de splittrar sin organisationstillhörighet mellan flera organisationer, har parallella projekt hos flera kunder samtidigt och bryter upp snabbt och ofta från organisering som är på väg att stelna.

Susanna Alexius visar att dessa beteenden sammantagna fungerar som ett undflyende regelmotstånd som gör det mycket svårt att reglera konsulter.

Jojo, man såg väl dessa skumma figurer dyka upp redan på 70-talet, tillsammans med den andra skumma kategorin (ekonomer utan erfarenhet av den verksamhet vars ekonomi de antogs sköta), och inte har det blivit bättre sedan dess. Den definitiva katastrofen torde inträffa när en managementkonsult och en ekonom med gemensamma krafter, som ett ondskefullt virus, angriper ett levande och frisk organisation tills bara ett urätet skelett finns kvar.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: