Vi vill ha välfärdssystemen kvar!


När Sverige gick med i EU flyttade en stor del av den politiska makten från Stockholm till Bryssel. Men makten över välfärdssystemen vill de flesta svenskar behålla i Sverige, oavsett om de känner sig som européer eller inte.

Detta, som är taget från en ny avhandling vid Göteborgs universitet, har jag saxat från en sajt med vetenskapsnyheter, http://www.forskning.se . Man kan prenumerera så man får epost från den här sajten när det är nya nyheter på gång! Jag antar att många misstänker att EU-byråkraterna inte är särskilt intresserade att stödja den nordiska modellen för välfärdsstaten och att de (byråkraterna alltså) därför inte bör tillåtas pilla på den.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: