Någonstans skall det ju börjas …

Några yngre förmågor med anknytning till Nationalsocialistisk Front mördar en handikappad man i Upplands Väsby. Ynglen i Rödeby i Blekinge gav sig på folk som inte var tip-top vad det gäller personlig hälsa. Jag har inte sett något om politisk inriktning där, men är det inte så att det finns en ansamling av nazi-influerade personer i trakten av Karlskrona? Att nynazister i Tyskland har givit sig på handikappade människor är ingen nyhet.

När de riktiga gamla nazisterna i Tyskland gjorde sina första insatser med planmässigt mördande riktades det mot utvecklingsstörda och handikappade, mot människor som inte kunde försvara sig och som ibland inte förstod vad som hände med dem (det fanns dock en del som förstod att nassarna var på gång för att döda dem). Man kan läsa om detta i Gita Serenyis bok om Franz Stangl. De lärospån Stangl gjorde där kunde senare omsättas i massomfattning i förintelselägren som han administrerade. De s.k. barmhärtighetsmorden orsakade dock opposition, vilket också lärde förövarna att hålla förintelselägren hemliga.

Vi kan dock se ett mönster såväl i Tyskland som Sverige: man börjar med de som har sämst förmåga att försvara sig, så trappas det upp … .

De svenska händelserna stöds inte av någon massrörelse och jag undrar om ens de mest opportunistiska politikerna vågar gå ut att stödja övergrepp av den typen. Det finns gränser, men de är inte överdrivet snävt dragna. När nazistfigurer överföll ett musikarrangemang ordnat av Ung Vänster uppträdde vissa lokalpolitiker på ett sätt som kan få en att undra om de möjligen gärna använder nassar som stormtrupper för politiska uppdrag de själva inte vågar utföra. Att fördöma attacken och delta i ett offentligt möte till stöd för demokratin hade inte varit så svårt att genomföra för de borgerliga politikerna i Farsta. Det klarade de inte av. Därmed ger de indirekt stöd även för de individer som anser att sjuka och handikappade gott kan utrotas. För de har ju inte sagt ett entydigt nej till politiskt våld med sjuka motiveringar, vilket de borde begripa utan att någon säger det till dem.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: