Konst med fågelperspektiv

Jag har lagt upp satellitbilder som konstnärliga företeelser åtminstone en gång tidigare på bloggen. Då gällde det en närbild på Novaja Zemlya, Här är ett par exempel till, där bilden blir till abstrakt konst med mycket färger. Den undre är från Mackenzieflodens delta i nordliga Kanada mot ishavet, den övre från ett område öster om floden. Undrar vad det röda är – kanske jättestora myrar?

När jag ändå var inne på Google maps plockade jag fram läget för L’Anse aux Meadows, platsen på norra Newfoundland där nordmän hade en kortvarig koloni. Det var en rejäl resa att ta sig i öppna båtar från Norge eller Brittiska öarna, eventuellt via Färöarna och andra mindre öar, till Island, sedan Grönland och till slut över det stora sundet till Helluland, Markland (områden på amerikanska fastlandet mitt emot Grönland) och Vinland på Newfoundland.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: