Är ‘Tinget i sig’ ett ‘ting i sig’?

Bofinkarna har börjat sjunga upp sig – den första jag hörde lät väldigt osäker och kanske i behov av hjälp från en sångpedagog, men nu börjar det låta bättre. Promenadvädret blir bättre och därmed blir bloggarvädret sämre. Varför sitta och hänga framför datorn när våren smyger runt knuten med nya överraskningar därute?

Nå, för att fatta mig kort, jag vill bara meddela en tanke som slog mig beträffande Kants filosofi. Kan det möjligen vara så att även hans filosofi, från en utomstående betraktares synvinkel, kan ses som ett ‘ting i sig’? Är det så att det är en tankebyggnad som innehåller sektioner som läsaren av Kants verk, och kanske Kant själv, aldrig kan komma fram till och uppfatta, sektioner som därmed blir ‘ting i sig’?

Med denna förvirrade fråga får det vara slutbloggat för idag.

Det är vår, och det här måste vara några björnar som nyss kommit ur idet!

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: