Ombytta roller

Ombytta roller. Igår började styret i Syrien beskrivas som ”regering” på sina håll, efter att tidigare ha skällts för ”regim”. Nu ser jag den här bildtexten i DN:

De enda som syns på Istanbuls gator är de som motsätter sig regimen.

Jaja, så kan det gå. Gårdagens ”regering” har degraderats till ”regim”. Var skall detta sluta? Den foliehattskonspiratoriskt lagde funderar ju givetvis om detta beror av någon listig plan från vissa västmakters sida? Det ”läcks” uppgifter om att NATO tror att 70 procent av syrierna stödjer sittande president (vilket ju inte verkar orimligt om man ser till alternativen), och så utbryter allt svårare motsättningar i Turkiet som ju är en av de viktigaste baserna för kampanjen mot Syrien. Plötsligt ökar kritiken mot sittande turkiskt regering som, vad man än har för tankar om den, valdes demokratiskt för ett tag sedan. Möjligen har den lyckats mala sönder stödet till sig själv genom lite väl neoliberal och islamistisk politik på en gång, vi får se. Vad skall man säga: bättre ranking för demokrati i Syrien, sämre i Turkiet? (Nja, så enkelt är det nog inte …) Och finns det månne några konspiratoriska planer som handlar om att skicka tillbaka fejkrevolutionen i Syrien till uppdragsgivarna på Arabiska halvön?

Denna groda har inget att göra med texten tror jag. Men den ser ju rolig ut.

På tal om folie: jag minns att för drygt trettio år sedan blev det där med elektromagnetiska pulser, orsakade av åskväder eller atombombssmällar, uppmärksammade. De är ju fenomen som kan orsaka att elektriska strömmar kilar runt på fel ställen, och det är ju inte så bra i ett samhälle där allt mer och mer är elektriskt. Som nödåtgärd virade man viktiga kablar på telefonstationerna med metallfolie för att skydda mot pulserna. Senare tror jag folien ingick i kablarna redan när de tillverkades. Så själva idén om en hatt av folie är nog inte så tokig om man tror att ens skalle är känslig för elektromagnetiska nedslag!

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: