Nattens …

… nyhetstorka, eller vad? Den här löpsedeln om nattens ospecificerade drama har jag sett flera gånger under sommaren. Vad är innebörden? Att det inte hänt något (i stil med jättedemonstrationer och kupp i Egypten)? Eller är det helt enkelt så att ordinarie löpsedelsredaktören (eller vad personen kan kallas) har semester och ersatts av en totalt rådlös sommarvikarie?

Jag funderade även över Expressens löpsedel. Denna bild är tagen i Haninge, och här talas om ”Knivmördaren från Haninge”. Ibland görs ju löpsedlar utifrån lokala upplagor med rubriker som skall ge en lokal touch: ”Dessa personer under trettio tjänar mest på Söder” står det på löpsedlarna på Söder. Åker man till Haninge så står det samma sak, men Haninge i stället för Söder. I konsekvensens namn borde det på Söder ha stått om ”knivmördaren från Söder”, och i Jokkmokk om ”knivmördaren från Jokkmokk”! – Förresten, vad antas man göra med informationen om vem som tjänar mest?

Sluttramsat om detta (för den här gången!) Men jag kan inte, som avslutning, avhålla mig från att återpublicera en löpsedel från Första maj 2009. Vad blev det av grisen? Fläskfilé och kotletter?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

6 reaktioner till “Nattens …”

 1. Björn, som gammal frilansare kan jag inte låta bli att fråga: är det verkligen nattens nyhetstorka vi talar om? Den fördummande pressen presterar löpsedlar av det här slaget året runt. Och morgontidningarna tävlar med dem, både i dumhet och löpsedlar.Nog fanns det skäl att lämna dem bakom sig. Alla utan undantag.

  Gilla

 2. Någonting måste väl murvlarna ha kunnat gräva upp och sätta på löpet? Har verkligen inte Robinson-Robban hittat på något tokigt, blivit allvarligt sjuk (brusten blindtarm för fem år sedan) eller så?

  Gilla

 3. Kom ihåg den klassiska löpsedeln från AB:Greve sköt neger med jaktgevär på ÖstermalmDet är vad jag kalla löpsedel det!Möjligtvis hänger den kvar på pressklubbens krog på Vasagatan där du kan gå in och titta på den.

  Gilla

 4. Den informationen är viktig för sökandet efter jämlikhet. Det är evigt detta sökande efter jämlikhet, finns det inga möjligheter eller organisationer som söker positiv jämlikhet, så kommer individen att söka negativ jämlikhet. Jag kan inte själv förbättra min situation att ha råd med en fin bil som du, men jag kan alltid sätta eld på din bil.Vägrar samhället positiv utjämning, kommer individen söka negativ dito.

  Gilla

 5. Haha, jag har ingen bil, så den gubben går inte!Undrar vem den där Emma på löpsedeln var/är? En person som var totalt ointressant redan 1 maj 2009 ocn nu totalt bortglömd?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: