Ironi à la Myrdal

Citatet nedan är plockat från Jan Myrdals twitterflöde. Numera talar man ju om ‘högskolepoäng’, inte om ‘betyg’, men vad som sägs är är att Bildt studerade på högskola i fem år. Det blir tio terminer då han var registrerad som student någonstans. En termin = ett betyg. Har man på fem år = tio terminer bara lyckats ta 1½ betyg i stället för åtminstone tio möjliga har man inte gjort så bra ifrån sig.
 

Den förrförre statsministern hette Bildt. Han var känd som akademiker då han legat vid högskola i fem år och med viss möda tagit ett och ett halvt betyg.

Jag skrev ”åtminstone”. En superbegåvning (?) som Carl Bildt skulle naturligtvis ha klarat av att läsa flera kurser parallellt och antingen avslutat utbildningen snabbare, eller ha fått ännu mer betyg = högskolepoäng. Normaltid för att läsa in en magisterexamen tror jag är sju terminer. Eller karln kanske inte är så smart i själva verket, utan snarare mest fräck, arrogant och väloljad i truten?

Nåja, ”känd som akademiker” är väl en passande ironi i detta sammanhang? Borde inte trollet Bildt spricka snart?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Ironi à la Myrdal”

  1. I gymnasiet hade jag lokalordförande för både MSU och SSU i klassen. Två tjejer som inte var de skarpaste knivarna i lådan. Den ene hade glasögon, en närsynt provade dem, det var fönsterglas och vi undrade varför man frivilligt går runt med glasögon. Hon sa att det var för att det gjorde att hon såg smartare ut. I efterhand inser jag varför postmodernismen är så stor i politiken, ytan är allt.Those who can, do. Those who cannot, teach. Those who cannot teach, consults. Är en gammal klassiker, men kanske bör kompletteras med \”Those who cannot consult, go into politics.\”Men en anledning till att politiker får lite magra resultat i skolan kanske inte är brist på förmåga. Skola och utbildning är en rakt igenom narcissistisk verksamhet, är man politisk engagerad så är man det väl utav omtanke om omgivningen, då kanske satsa på sig själv inte är en drivkraft för en.(Jag anser att ett problem med politiken är att det faktiskt är så få illvilliga personer i politiken. Jag är ganska säker på att även Moderater inte är i politiken av illvilja, utan alla är där av mer eller mindre missriktad välvilja emot sin omgivning. Hade vi haft sant illvilliga människor i politiken hade de varit mycket lättare att hantera.)

    Gilla

  2. Bildt var inte på universitetet för att studera. Han avslöjades ca 1970 vara avlönad av Salén-rederierna för att verka för näringslivets intressen på universitetet. Det vållade viss skandal på den tiden, men Bildt var stor i truten redan på den tiden och förklarade att det inte angick nån vad han försörjde sig på.Hans insats i regeringen nu kanske är något liknande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: