Gå i fängelse?

Några löpsedlar som jag fotograferade i morse. Intressant formulering där till höger: det är väljarna som ”sviker”.

Om Madeleine Sjöstedt slutar i rättssalen kanske det kan ske vidarebefordran till någon anstalt i Krim-arkipelagen där det ju numera lär finnas hyfsat med tomma platser. Kanske även någon ansvarig för sverigedemokraterna kan skickas den vägen med hänvisning till ‘bidragsfusk’. Fast de verkliga åtalspunkterna skulle nog heta urkundsförfalskning och liknande (jag är inte så insatt i

Jan Guillou skriver i Aftonlövet om möjligheten till framgångar för vänsterpartiet eller sverigedemokraterna i kommande val, beroende av att de stora partierna taktiktrixar alltför mycket och det gör väljarna upprörda och får dem att proteströsta. Angående V skriver Guillou att:

… partiet kommer ändå bara att kunna bli doakör bakom en regering ledd av Stefan Löfven.

Han är mer fundersam vad det gäller sd:

Det är visserligen högst oklart hur ett främlingsfientligt parti med rötter i naziströrelsen skulle ställa sig ideologiskt i välfärdsfrågorna – annat än att allt elände är invandrarnas fel. Men det är inte Sverige- demokraternas främlingsfientlighet som skänker dem mest röster – tio procent av medborgarna är inte främlingsfientliga. Lockelsen är en annan, nämligen proteströsten, långfingret i ansiktet på etablissemanget. Att avpolitisera ett politiskt val är kanske inte så smart som valstrateger och reklambyråer har räknat ut.

 Frågan är hur sd skulle ställa sig just till ‘välfärdsfrågorna’. Följer man en gammal nasselinje, samt hur en hel del av partiets fotfolk och sympatisörer tänker, skulle det nog vara bra med välfärden  … åtminstone för människor med rätt bakgrund och utseende. Men hur är det med partiledningens och riksdagsgruppens inställning? Nu kanske detta löses om sd-ledningarna inte kan slingra sig undan anklagelserna om att ha snott till sig en bra summa pengar genom att fixa fram ett icke-existerande kvinnoförbund. Proteströstarna kan upptäcka att det inte finns något större parti att proteströsta på?

Kollade Avpixlat nyss. Man har inte lyckats pixla fram något angående historien med kvinnoförbundet som inte fanns. Inget på partiets hemsida heller. Det sitter nog någon hjärntrust någonstans och funderar intensivt på hur ‘skadebekämpningen’ skall läggas upp.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: