Transportalternativ

Det där stora fartyget, Östanvik av Slite, är på väg ut ur Liljeholmsviken och skall snart passera under Essingeleden. Om en stund blir det vänstersväng och leden ner mot Södertälje, ut på Östersjön och över till Gotland. Det är en av de två fartygen som tar råmaterial till Cementas fabrik i Liljeholmen. Uppe på Essingeleden ses flera stora lastbilar. Fartygen som går mellan Gotland och Stockholm ersätter många tusen lastbilslass. Värt att tänka på.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

5 reaktioner till “Transportalternativ”

 1. Ett problem i Stockholm är att det byggs bostäder \”med sjönära läge\” på ställen där det kanske i stället borde finnas hamnanläggningar för en ökande sjöfart.

  Gilla

 2. Inget emot Sundsvall, som efter ett brobygge som ett monument över döda politikers storhetsvansinne på 80-talet nu inte längre har djuphamn. (Fast man har snart ingen industri kvar så det är kanske inte ett problem.)

  Gilla

 3. Cementas fabrik i Liljeholmen ska ju bort. Det har talats om att förlägga den till Nynäshamn och sedan transportera cementen med lastbil till Stockholm.Fram för fler transporter med båt och tåg.

  Gilla

 4. Stockholm har sà mycket strand att det borde fà plats bàde industri och bostäder. Tyvärr är det förbjudet att bygga nàgonting över huvud taget pga strandskyddslagen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: