Krämarna tar sig in överallt

Det är 27 juli, och spektaklet Stockholm Pride börjar. Och jag börjar det här inlägget med ett par bilder från Första maj 1976, Enhet-Solidaritets demonstration när den samlas på Medborgarplatsen.

Då var det en rörelse för befrielse, mot fördomar och förtryck. Den hade sin plats i den revolutionära demonstrationen. Hur ser det ut idag? – Här är ett klipp från årets hemsida:

Jaja, tingel-tangel och ”Lägg in ditt event”. Krämarna tar sig in överallt, förvrider allt, Det som var en befrielserörelse på sjuttiotalet har förvandlats till ett marknadsjippo. Den radikalism som frodas här är sannerligen inget som skrämmer slag på den härskande klassen, snarare tvärtom.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: