Tung insats

Nu har Ryssland satt in tung bombflyg i Syrien. Och planen flög inte den kortaste vägen, utan den som nog mest imponerar på och skrämmer eventuella motståndare inom NATO. Annars kunde nog ryssarna ha fått klartecken för att ta den kortare vägen över Iran och Irak. Men nu kan man utnyttja det här kriget till att visa upp vad man kan göra.

Jag chansade och tittade på Google earth, och där finns basen på Kolahalvön. Olenegorsk heter den. Har satt en svart ring om den.

Jag tittade lite runt i bygden och hittade det här. Ser ut som ett typiskt flygfält …

… och tittar man närmare syns massvis av flygplan, just av den typ som nu dånar ut över Atlanten, rundar Europa och flyger in i Medelhavet. Tunga bombplan som kan ta bomber eller kryssningsmissiler.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

5 reaktioner till “Tung insats”

  1. Fina bilder! Jag har f.ö. noterat att det trots den massiva anti-ryska propagandan finns flera svenskar som hellre vill se Sverige ockuperat av \”Putin\”, än leva i den alltouthärdligare tillvaron i \”mångkulturen\”. Ett liv i ett Sverige styrt av Moskva eller en i en multi-mosaik av fattigdom, nyliberalism, våld, analfabetism och islam?

    Gilla

  2. Pierre, ryssarna har nog visat vad de ville visa. Flygningen uppges till 13000 kilometer. http://russia-insider.com/en/military/supersonic-bombers-depart-russia-circumnavigate-europe-bomb-isis-mediterranean-sea/ri11347 Antar att Nordamerika ligger inom räckhåll om så önskas. Normalt borde luftvärnet kunna ta hand om sådana inflygningar, men med tanke på att ryssarna visat sig ligga häpnadsväckande långt framme i elektronisk krigföring kan man undra om de har fler (för NATO otrevliga) äss i rockarmen? Undrar om krigshetsande USAmerikanska senatorer fattar den här vinken?Anonym, jag tycker inte vi skall störa herr Putin med våra fåniga små problem. Vi tar förslagsvis hand om våra små problem så får Vlad the Hammer ta hand om de stora!

    Gilla

  3. Intressant att Google earth kan ta bättrte bilder än USA:s spionsatteliter, åtminstone i Ukraina:-)För övrigt ÄR Ryssland ett mångkulturellt land och nyligen byggdes Europas största moské i Moskva.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s