Mystisk inställning till tänkande och frågande folk

När folk börjar gräla och blir riktigt osams kan diverse skit, som tidigare dolts, komma ut till allmänt beskådande. Nedan finns ett citat som kommer från ett långt blogginlägg av Jan Olof Bengtsson, en av sverigedemokraternas akademiker. Han vill skälla på en person som på partiets senaste landsdagar valdes in i partistyrelsen. Det tyckter Bengtsson är dåligt, han har kritiska synpunkter på hur denne nyvalde tidigare betett sig som ordförande i MU, medlemsutskottet.

MU:s syfte på senare tid verkar ha varit att jaga ut misshagliga medlemmar ur partiet. Mitt i Bengtssons klagoskrift kommer det här häpnadsväckande avsnittet. Om det är korrekt så har åtminstone vissa av partiets ledare en mycket märklig inställning till hur medlemmar som exempelvis är lärare skall fungera (de kommer inte att kunna fungera som lärare eftersom de skall vara partiföreträdare i alla lägen!). Över huvud taget blir sd ett parti som folk som är vana att tänka själv bör akta sig för, verkar det. Tänkandet, det får genierna i partitoppen stå för.  – Och här, citatet:

Det gäller det andra brev utskottet skickade till mig någon månad efter det första. Som jag omedelbart skrev till Jomshof och Karlsson och tog upp i andra partiinterna sammanhang skulle vårt parti bli utskrattat om detta brev offentliggjordes, samtidigt som ett nytt skäl skulle ges för att beteckna partiet som fascistiskt. Brevet indikerar en latent katastrof. Det är oförsvarligt att ännu efter denna långa tid låta ett sådant misstag förbli utan åtgärd och tvärtom utan minsta lilla tecken på medvetande om problemet befordra den huvudansvarige till ordinarie partistyrelseledamot.

Enligt brevet får jag inte skilja mellan min politiska roll som partiföreträdare å ena sidan och min akademiska roll, d.v.s. min roll som forskare och universitetslärare, och som mer fristående “intellektuell”, å den andra. Det är “sverigedemokratiska värderingar och politik som gäller”.

Man kan ju gissa vad detta betyder. Är ledande personer i partiet korkade, diktatoriska, otaktiska – eller vill de helt enkelt ha tyst och lugnt och slippa krångliga akademiker och intellektuella som kan komma dragande med akademiska och krångliga frågor? Jodå, sd fortsätter att växa, numera även i Norrbotten såg jag häromdagen, men inte ens det partiet kan i all evighet lita på att invandringen gör att man inte behöver bedriva någon större egen tankeverksamhet.

Här debatterar man och pekar finger åt varandra!

 

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Mystisk inställning till tänkande och frågande folk”

  1. Kanske snarare till vänster, om vi antar att det är han som pekar på tokigheterna. Med tanke på att åtminstone någon sd:are som arbetat som lärare fick problem (trots att han inte körde partilinjen på arbetstid – har för mig att det var Kasselstrand) så måste ju dagens sd-ledare närmast klassas som halvidioter. Samt att sd:are på känsliga jobb bör ha en väldigt låg profil med sin partitillhörighet för att inte riskera att åka ut.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s