Örn på is

Jodå, Stockholm kan även kallas ‘örnstaden’, i alla fall av de som har örnblick på tillvaron och fågellivet. Havsörnarnas flygled mellan Skärgården och Mälaren går över centrala Stockholm.

Onsdag förmiddag syntes en havsörn äta frukost på isen mellan Reimersholme och Långholmen. Som vanligt försökte några kråkor vara med och snylta. Vad örnfrukosten bestod av kunde inte urskiljas, men det verkar ha varit en ganska blodig affär … Inte så kul för frukosten, men för örnen och mig i alla fall. Första havsörnen jag sett det här året. Synd att jag inte hade kameran med teleobjektiv med, då hade det blivit ännu häftigare bilder. Men man kan ju inte få allt!

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s