Vem har gjort det?

Verkar som några tomtar ränt runt i Stockholm och satt upp sådana här banderoller på broar. Vem är ansvarig för mordet på Nemtsov? Kan vi gissa på en ukrainsk länk? I Ryssland tycks hans genomslag som politiker på senare år inte ha varit särskilt stort, vilket kan ha att göra med ett förflutet under Jeltsinåren. Och sådant går knappast hem hos ryssen, med tanke på hur eländigt det var då.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

3 reaktioner till “Vem har gjort det?”

  1. Nemtsov var en korrumperad figur under Jeltzin-epoken! Han trodde nog att han med västs hjälp skulle kunna göra en comeback i maktens boningar i Ryssland. Tyvärr så lierade han sig med en massa mer eller mindre kriminella typer för denna ambition. Bland ryssarna hade han inte mycket stöd kvar vid sitt hastiga frånfälle och Putin hade nog inget med hans död att göra eller intresse av därav. Däremot så finns andra krafter som nog ville ha en martyr i Nemtsov fast intresset för hans person verkar mycket begränsat i dagens Ryssland. Ska väst hitta denna riktiga opposition mot Putin ska man nog ringa kommunistledaren Zjuganov men det är nog inte speciellt aptitligt för väst…Benny

    Gilla

  2. Stor-Moskva har cirka 15 miljoner invånare ungefär. Cirka en promille av det antalet demonstrerade på Nemtsovs dödsdag. Inte särskilt imponerande, bland annat inte för de krafter som vill ha en \”färgrevolution\” i Ryssland.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s