Komiskt eller tragiskt?

Från Sveriges Radios hemsida, angående att president V. V. Putin gör ett snabbt besök i Finland:

Putins besök är kontroversiellt. På ett möte nyligen i Finland kritiserade bland annat moderaten Karin Enström, vice ordförande i den svenska riksdagens utrikesutskott, att Putin får komma. Niinistö svarade att Sverige inte hänger med i vad som händer i världen och att även till exempel USA har en aktiv dialog med Ryssland.
Sveriges officiella relationer med Ryssland är för närvarande totalt nerfrusna.

Notera hur en andra- (eller tredje-?)rangens svensk politiker försöker läxa upp finnarna hur de skall sköta sina östrelationer, och vilka gäster de skall tillåtas ta emot! Är det komiskt, tragiskt – eller kanske bara rent idiotiskt?

Är officiell svensk politik angående vår närmsta stormakt att ”den jäveln pratar jag inte me'”, då finns det anledning att bli oroad för framtiden.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Komiskt eller tragiskt?”

  1. Och det verkar ha blivit klart värre med Löfven regeringen och Wallström som försöker profilera sig som en stor internationell spelare inför hemma publiken och \”imperiet\” får man förmoda. Det är inte direkt en positiv attityd för att skapa säkerhet och nu sitter de I FN:s säkerhetsråd.

    Gilla

  2. Jag har ett radikalt förslag: satsa på en diplomat som utrikesminister! Det låter kanske udda i somligas öron, men det kan väl aldrig vara fel att testa radikala lösningar i en tid när icke-diplomatin har fått råda?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s