Grattis, Janne!

Idag fyller Jan Myrdal 89 år. Gratulationer! Hoppas du kan fortsätta att bidra med din ojämförliga utblick och kunskaper, och med din förmåga att vara de alltför välkammade till förargelse. Nu ändrar sig mycket i världen, och fort, och då behövs grundkunskaper och någon som kan förmedla dessa.  (Ur den synvinkeln är det inte konstigt att Myrdal utsätts för allehanda konstiga påhopp, han är ju klart störande för många i ankdammen.)

Tror jag redan tidigare har talat om att Myrdals bok från 1960 om Afghanistan, Kulturens korsväg hette den i första upplagan, var bland de första böckerna jag lånade när jag fick tillträde till vuxenbiblioteket – det bör ha varit 1965. Och det har satt sina spår i min världsbild också.

1978 – Myrdal talar i Kungsträdgården, Stockholm

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Grattis, Janne!”

  1. Hej, Björn! Kulturers korsväg, han har själv skrivit om felläsningen av titeln.Min första Myrdal-text var Novemberdag från 26-11-67, Expressen var slut i Pressbyrån i Herrljunga så för att inte ha kört förgäves köpte morsan Aftonbladet istället. Där stod Myrdals text. Den – av en slump just den – kom att förändra mitt liv.Mitt första vuxenlån var Sven Östes Vietnam – krig utan hopp i samma veva.Vänliga hälsningarLars Johansson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s