Ingen skillnad, i alla fall inte till det bättre

Ta det här pedagogiskt och grundligt, så att ingen missar vad det handlar om: sedan 1789 har USA haft vita män som president, och de har alltsomoftast varit fördjävliga. 2008 valdes en president som inte var vit utan brun (brun och svart är olika färger, och Obama är brun på alla bilder jag sett). Han har inte varit bättre än alla fördjävliga föregångare. Nästa kandidat är en kvinna, vilket gör att somliga blir alldeles till sig. Det är gissningsvis samma töntar som var till sig när Obama valdes (”fantastiskt, historiskt, en svart president!”) och som nu tror att det skulle bli någon skillnad om USA:s president blir en vit våldsbenägen kvinna. Skillnad? Tja, kanske våldet skruvas upp på en ännu värre nivå … och sedan kan ju de naiva stå där och gapande undra vad som egentligen hände.

Man kan bara undra vem som skall baxas fram som president efter den otäcka Clinton: dags för en annan kvinna, men nu svart (brun) kanske? Godhet eller ondska sitter varken i hudfärg eller kön, är det så dj-a svårt att fatta?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

En tanke på “Ingen skillnad, i alla fall inte till det bättre”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s