Usch för slagsmål

Bloggkollega Lindelöf har ett inlägg om ”vilda västern”. Usch, det var inte så romantiskt som man kan förledas att tro av en del filmer och böcker. Folk slogs och bar sig illa åt.

Vid utrensning av en garderob hittade jag denna illustration till eländet, förmodligen tecknat och färglagt nära 1960. Kanske tur att det inte fanns program mot ”våldsbejakande extremism” på den tiden. Den unge artisten har dock blivit fredligare med åren, och anser numera att slagsmål endast bör användas som argument i yttersta nödfall när inget annat hjälper. Han vill dock uttrycka viss beundran för tredje mannen från vänster som avspänt röker sin pipa medan han sparkar en annan i baken och verkar avfyra ett skott mot en pistol- och knivbeväpnad angripare.

Tjoff!
Smock!
Tjong!
Blam!
Skurk!
Usling!
Dago!
Gringo!
Nu får du på nöten vidriga drummel!
Kom hit så ska du få känna på ett par kontoristnävar … öh, ursäkta, proletärnävar ska det vara!

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Usch för slagsmål”

  1. USA har ibland en ”märklig” historia, de ”goda” vill rädda svarta invandrare från slaveriets hemskheter och startar ett av historiens blodigaste inbördeskrig. När de svarta är räddade från slaveriets hemskheter så får nordstatsarmen och dess kända befälhavare uppgiften att göra västern säker för de transkontinentala järnvägsbolagen. Dvs fördriva och utrota den indianska urbefolkningen. Något är skevt i den här bilden, man ömmar för tvångsinvandrade svarta från Afrika men visar ingen nåd mot ”rödskinnen”, den indianska urbefolkningen.Annars du som gillar att publicera bilder, NC har här – Japan Isn’t Playing Neoliberalism’s Word Games – en rad intressanta bilder i serieformat som protesterar mot TTP och ISDS. Det som jag tycker är mest intressant är den bild som framträder av det Japan som de vill skydda från TTP/ISDS. EN bild som sällan eller aldrig framkommer i vår mediabild av Japan.

    Gilla

  2. Skevheten – eller om man säger 'skenheligheten' – är en integrerad del av det USAmerikanska. Att göra ont medan man helgonförklarar sig själv, och blir upprörd om någon ifrågasätter helgonglorian!Tack för tipset om Japan, det kan jag nog använda.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s