Japanska teckningar mot liberal frihandel

Jag fick ett tips från läsare /lasse om en sida som visar och berättar om japanska teckningar öm de frihandelsavtal som USA försöker driva igenom. Det är protester mot neoliberal frihandel. Frågan kan ju alltid ställas: ”vems frihet gäller det egentligen?”

Ta det här, där en japansk risbonde har förvandlats till fågelskrämma på sitt torra jord. (Så torrt som det verkar vara där kan man ju förstås undra om det behövs någon fågelskrämma, någon fågelmat är inte i sikte.) Vad USAmerikanska frihandelskapitalister och agro-business inte förstår, eller inte bryr sig om, är att mat är mycket mer än bara mat i många länder. Det är kultur, en del av ett lands egenart. Man blir vad man äter. Ät skit och bli … . Kultur betyder ju ‘odling’, och vad frihandelsnasarna gör att att stjäla andra länders odling. Är inte USA:s jordbruk rätt tungt subventionerat förresten? Vad kan det innebära om USA får sälja ris fritt till Japan?

JPPhantai2

Eller en bild som visar vad som kan hända om/när pengar kommer in i skolorna på fel sätt. Ett problem som vi ju känner till i Sverige! Money talks and skit flyter, eller hur man säger.

JPPhantai5

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s