Pedagogiskt

På tal om detta, här är något som min mor berättade från sin tid i Pressbyrån: ett chokladmärke (minns inte om det var Dajm, Japp eller något liknande) gick ut med reklam att nu var det fler chokladbitar i förpackningarna. Om det var elva nu mot tio tidigare kanske. Nu fanns det en gammal förpackning kvar i kiosken, och min mor fick för sig att väga den och sedan väga en ny, den som skulle innehålla flera bitar. De vägde lika mycket! – Med andra ord: fler bitar, men samma mängd choklad! Så går det till i ”a society with production to make profits”!

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

3 reaktioner till “Pedagogiskt”

  1. Det senaste \”tricket\” är att det man sen evigheter sett som 1/2 kg kaffepaket har börjat innehålla 400 gr. Liknande när snushataren Borg chockhöjda snusskatten, 50 gr dosorna blev 40 gr.

    Gilla

  2. Jag minns ett avsnitt av den studentikosa tecknade serien \”Blixt Grodon\”. Där var intrigen att den hemska skurken tänkte stjäla Rikslitern och ersätta den med en sjuttiofemma!

    Gilla

  3. Would you like to get 30 bitcoin-related downline referrals every month, for free?Here's Exactly How:1. Claim 3,000 min. (and up to 50,000) free satoshi per day from the MellowAds Faucet.2. Start a 24 hours banner campaign (using all your claimed satoshis) advertising a bitcoin referral page.3. When the campaign expires, re-claim and re-start.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s