Bra eller tvivelaktig statistik?

Hur har det gått för den här bloggen förra året, och tidigare? Den var ju så gott som nedlagd ett tag under 2015, och antalet träffar sjönk till 6000-7000/månad ett tag, men så fick skrivandet ett nytt ryck mot senare delen av det året. Antalet träffar påverkades dock inte så enormt mycket. Det hände inte något förrän mot senare delen av 2016, när statistikkurvan plötsligt kraftigt rusade uppåt. Vad jag kan se så ligger två företeelser bakom ruschen 2016:

  • Ett mycket stort antal träffar som förefaller komma från Frankrike och Ryssland (om nu systemet identifierar ursprunget rätt).
  • Inlägg som innehåller bilder får en enorm mängd träffar, medan rena textinlägg har en mer normal träffbild.

Vad betyder detta? – Jag tror inte att herrar Putin och Hollande är särskilt intresserad av denna lilla blogg (vilket de i och för sig borde vara). Det är datorer som snokar runt på nätet och förstör en trovärdig statistik över verkliga träffar, antar jag.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s