Valkampanjen hettar till, knivarna kommer fram – lite funderingar hit och dit

Nyss kom detta i brevlådan:

Socialdemokraterna gör propaganda för kyrkovalet. Tänk om det råder ett missförstånd här. Tänk om mina värderingar är kvinnoprästmotstånderska, reaktionärt bakåtsträvande, främlingfientliga? (Vad är ”reaktionärt bakåtsträvande” förresten, finns det ‘progressivt bakåtsträvande’, ‘reaktionärt framåtsträvande’, eller andra avarter som dock inte ryms på det här papperet? Kan man inte vara reaktionär helt enkelt, utan att krångla till det – eller vara bakåtsträvare, vilket jag antar är en synonym för reaktionär.) Varför skulle jag dela ros-partiets värderingar (som väl många av ‘rosorna’ inte heller gör, men håller tyst om för att inte skada den egna karriären)?

På tal om främlingsfientliga. Någon person som väl ser poliser som fientliga främlingar försökte sticka kniven i halsen på en polis tidigare idag. Det skedde på Söder i Stockholm, vid Medborgarplatsen. Har det något med det så kallade Kniv-Söder att göra?

Ännu är det oklart vad det var för figur som höll i kniven, men möjligen handlar det om en av dessa förvuxna ”gatubarn” (kodord för marockanska ligister). Hade det varit en vanlig svensk eller åtminstone skandinavisk knarkare eller alkis av den typ som häckar i det här området hade vi nog redan fått veta det. Själv går jag inte gärna bort mot den  delen av Söder numera. Otrevligt område.

På Sergels torg har en ledsen flaggstång med vidhängande svensk flagga upprört en del. Men det kanske visar att Sverige skäms (eller åtminstone borde göra det). Hade  den politiska viljan funnits så hade de marockanska och andra ligor sopats bort för länge sedan.

Redan i sin ungdom skrev Marx ungefär att Tyskland var så dåligt så det var under all kritik, det gick inte att kritisera längre. Men ur skammen över det dåliga kunde en vilja att förändra växa fram. Nu tycker jag som god patriot inte att Sverige är under all kritik, men det finns saker att skämmas för. Exempelvis den fäaktiga attityden mot exempelvis ligorna från Nordafrika eller tiggarna från Balkan, eller personer som vägrar att lämna Sverige trots att de upplysts (flera gånger) om att de inte har giltiga skäl att uppehålla sig här. – Vi borde kunna räta på våra egna ryggar, och även räta upp den ledsna flaggstången. Det vore bra för hela landets självkänsla. Och därför vill nog de höga herrarna att vi skall fortsätta kröka rygg.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s