Sopigt nyckelproblem

Jag gick förbi en port i Midsommarkransen i morse och uppmärksammade ett anslag. Nyfiken som jag ibland är, stannade jag till och läste. Det handlade om sopor, och om svårigheterna att få ordning på sophanteringen efter krisen nyligen. Det framkom att överlämningen mellan det företag (Reno Norden) som tagit över efter den tidigare sophämtaren (Liselotte Lööf) inte har fungerat något vidare. Reno har fått en samling omärkta nycklar, det verkar vara allt. Samt att Reno tydligen inte har adress/kontaktuppgifter i fastigheter där man skall hämta sopor. Hade man haft det hade det väl inte varit nödvändigt med affisch i porten.

Ovanstående kanske är lite svårläst, men jag har klippt ut ett par bitar:

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

4 reaktioner till “Sopigt nyckelproblem”

  1. De vet inte hur många dörrar som måste öppnas, inte hur många soprum som finns. Men de la tydligen lägsta anbudet, hur de klarade av att räkna på det kan man fråga sig. Normalt sett borde fastighetsbolaget eller brf ha nyckelschema som anger vilka nycklar som går var. Eller ska det finnas hos de som har hand om fastighetsskötseln. Alla nyckelsystem har vanligen en någon nyckel som bara tar sig fram till soprum och eller fastighetsskötarnyckel som öppnar allt som är nödvändigt för fastighetsskötseln. Man kan nog anta att det nya sopbolaget frågat först hos fastighetsbolaget, men de vet inte eller vill inte bistå, vilket kan tyckas märkligt. Att nycklarna lämnats omärkta av förra bolaget är nog på pin kiv för att de förlorade upphandlingen.

    Gilla

  2. Det kanske inte är samma avdelning på firman som räknar dörrar och soprum jämfört med räknar på offerter. Eller det kanske är ett störande inslag om en massa fakta kommer med i kalkylen?Undrar om det är bostadsrättsföreningar med mindre kompetenta styrelser som det är svårt att upprätta kontakt med?

    Gilla

  3. \”Sådan äääääääär kapitalismen…\”, respektive \”det går, så länge som det går, och sen går det inte alls!\” … utom för den smarte så kallade riskkapitalisten som raskt kutar iväg mot nya djärva projekt medan kunder och beställare och investerare står där med sina långa näsor!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s