Sputnik 1, 4 oktober 1957!

Vad kan väl vara bättre som hyllning till denna begivenhet, den första jordsatelliten som sköts upp den 4 oktober 1957, än våra fina svenska killar: The Spotnicks från Göteborg, med Rocket Man!

Sputniken där uppe i rymden spelade en mer, låt oss säga minimalistisk, låt (låter den inte som en visslande sparvuggla?):

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Sputnik 1, 4 oktober 1957!”

  1. Hej Björn, när man klickar på din blog så kommer upp en flik med: \”BloggVarde.se har lagt ner! Vänligen ta bort denna kod. Kompiiizzz\” Roligt att du har inte lagt ner helt och hållit. Med vänliga hälsningar Einar

    Gilla

  2. Jag hittar inte var man tar bort detta tror jag, försökte med en ändring igår men vet inte om den fungerar. Trodde rutan var borta. Kan det bero av vilken webbläsare som används? Jag har kollat nu, och rutan kommer inte upp i Explorer och Google, men däremot i Firefox. Vilken läsare använder du?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s