Om man tvivlar …

… på att Kina har ett stort intresse i Kirkenäs och järnväg genom Finland, som jag skrev om igår, så kanske den här filmen kan skingra tvivlen:

Sedan finns det ju anledning att fundera långsiktigt på vad de kinesiska ”sidenvägarnas” expansion betyder. De underminerar de gamla imperialistiska makterna, de presenteras som ”win win” av optimistiska kineser, men finns det något annat som man bör ta med i värderingen?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

En tanke på “Om man tvivlar …”

  1. Vid frihandel med Kina kommer din lön utsättas för konkurrens med kinesens lön, för att inte tala om den produktivitet som alltmer utförs av robotar, vars produktivitet tillfaller ett fåtal ägare. Svaret är avbruten frihandel och införandet av tullmurar, samt progressiva skatter av kapitalet, samt att dela på de jobb som blir kvar solidariskt.Det positiva är att det i princip inte finns någon annan rimlig lösning på problematiken, såvida vi inte vill ha något som liknar filmen \”Hunger Games\”… för att vara milda i vår jämförelse …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: