Återanvänt

Kul att se att ens gamla bilder återanvänds! Den här tog jag första maj 2013 på Medborgarplatsen i Stockholm:

Det var några som kallade sig Oktoberrörelsen som ställde upp med röd fanborg. (Fler bilder från samma tillfälle här.) Efter ett tag sprack den rörelsen i tre-fyra bitar. Men mitt foto finns kvar i minnet hos dagens Oktoberförlag, vilket jag upptäckte av en tillfällighet. Se här:

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Återanvänt”

  1. Tja. Jag ser fraktionering som något gott. Alla kan ju inte ha samma åsikter. Tänk vad tråkigt det skulle vara, ungefär som att tvinga på alla människor samma s.k. \”värdegrund\” (paket av åsikter). Vad som gjorde att de sprack intresserade mig, men jag blev inte mycket klokare av att läsa det här: http://www.arbetarmakt.com/2013/05/splittring-fran-kommunistiska-partiet-stalinism-och-marxism-leninism-gar-inte-ihop/Min fråga är varför de inte kunde fraktionera sig och sedan valsamverka, för en sak har de i alla fall gemensamt. De gillar kommunismen och demokratin, men i olika former.https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2018/03/15/pamflett-valet-2018-valsamverkanspartiet/

    Gilla

  2. Oktoberrörelsen ingick i en tradition där man inte ställer upp i val, så jag tror inte den frågan var aktuell. Varför gruppen sprack vet jag inte, har aldrig sett något dokument som förklarar vad man var oense om. Det bara kom ett meddelande att de stängde hemsidan och lade av. Sedan har ju Kommunistiska Föreningen uppstått som efterföljare och med mer tydlig maoistisk profil. Kanske det var där det inte fungerade mellan olika fraktioner. Uppsalagruppen gick över till gamla Sveriges Kommunistiska Parti som väl kan betraktas som gammal-marxist-leninister, utspädda med lite alllmänvänster.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s