"Iran är x år från att ha en atombomb …"

När krigsfebern stiger ytterligare i och med att USA rev kärnavtalet med Iran, därtill påjagat att en viss Benjamin Netanyahu i Israel som åter hävdar att Iran är på gång att utveckla kärnvapen, kan det vara värt att påminna om följande:

Svenska och internationella medier undviker dock i regel att berätta hur länge man har varnat för iranska kärnvapen. Det skulle förta mycket av den dramatiska effekten. Israels nuvarande premiärminister Benjamin Nethanyahu hävdade till exempel redan 1992 att Iran var nära kärnvapen.

Fast han var inte först (men möjligen uthålligast, nu har han tjatat om detta i 26 år!). Redan 1984 kom de första larmen om den iranska bomben som skulle vara färdig inom sju år. 1991 alltså. Har någon sett till den?

Varifrån har jag dessa uppgifter? Jo, från en bok som kom 2013 och som alltså ännu är sorgligt aktuell: Pierre Gilly Informationskriget mot Iran, Verbal förlag. Den som är intresserad av propaganda i största allmänhet, och situationen i Iran, har nytta av att läsa den.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

3 reaktioner till “"Iran är x år från att ha en atombomb …"”

  1. Hur länge har de sekteristiskt galna Israel och Saudiarabien haft kärnvapen? Och vilket land har med all sannolikhet levererat dem? Den frågan uppkommer aldrig. Besynnerligt. Samma sak med gasanklagelserna. De som skriker högst sitter på mest massförstörelsevapen. Det är komedi i kubik.

    Gilla

  2. Kan inte svära på att jag har rätt, men Israel fick väl hjälp av Frankrike, och om Saudi har några kärnvapen så bör Pakistan vara den misstänkte leverantören. Men detta har det som sagt talats rätt tyst om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s