Landsbygden omringar städerna?

Nu är det en massa surr om vilket av knapptryckarkompanierna som skall vara regering respektive opposition på riksdagsnivå. Men i övrigt – finns det tendenser som på sikt kan vara mer betydelsefulla för Sveriges utveckling? Ju mindre orter, desto större avstånd från de tre storstäderna, desto mindre intresse från riksmedia. Det kan innebära fler överraskningar framöver och mer plask i den politiska ankdammen när den osynliga elefanten i rummet hoppar ner bland änderna och gör sig synlig.

Den ständigt vaksamme Tobias Hübinette ger här en översikt över vad som hänt i kommunerna landet över. Och tendensen är klar.

I hela 184 av Sveriges 290 kommuner är nu SD det näst största partiet och i 30 kommuner är SD det enskilt största partiet att jämföra med 2014 års val då SD blev det största eller det näst största partiet i ”endast” ett 50-tal kommuner. 

Varför är detta viktigt? Kanske för att politik bäst byggs underifrån. Fasta och pålitliga baser skapas lokalt och från dem kan vidare framryckningar göras med kadrer som är skolade i politiskt basarbete  som kan samhällena där de verkar. Ungefär som en förenklad kinesisk version av bondekrig: landsbygden omringar städerna. Till slut är bondehären stark nog att inta städerna och ”runka perukerna av herrarnas huvuden” som det uttrycktes här i Sverige en gång.

Om man tittar på vad som hänt i kommunerna ser sd ut som detta vals stora segrare och framtidspartiet, oavsett vad som händer i rikspolitiken. Pride-liberaler och globalister kan förskansa sig i några storstadsområden och mellanstora städer ytterligare en tid, men om de tillåts fortsätta dominera … tja, det är svårt att sia, särskilt om framtiden, men när även traditionella vänsterlän tippar över åt sd-hållet på basplanet borde paniken stå högt på dagordningen på Sveavägen 68 i Stockholm. För det som händer lokalt blir så småningom en riksangelägenhet om det händer samtidigt och likartat på många ställen. – Men jag tror inte de tar någon varning av det här. Det är bara att köra på, mot framtiden … eller ättestupan.

Hur som helst, ta en titt på ”Hübbes” sammanställning, den är intressant!

Detta är för övrig blogginlägg 5001!

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

7 reaktioner till “Landsbygden omringar städerna?”

 1. Det är därför som många är undrande till valresultatet för riksdagen! Man försöker lura i folket att dem som röstar på SD i kommun och landstingsval och sedan röstar på 7-klövern i riksdagsvalet. Min erfarenhet är att det är tvärtom att SD:s väljarkår röstar på t ex M i lokalvalen och på SD i riksdagsvalet beroende på att SD ofta saknar vettiga kandidater på lokalplanet. Man kan misstänka grovt valfusk vilket ju även de utländska observatörerna konstaterade. Visserligen kan det vara behjärtansvärt att bekämpa SD ur humanitär synpunkt men om detta fortsätter vart är Sverige på väg som nation? Redan idag är det illa yttrandefrihet i demokraturen Sverige men jag misstänker att det finns krafter som vill beskära den mycket mer.Benny

  Gilla

 2. Vart Sverige är på väg? Som alltid svårt att spå framtiden, men för närvarande har vi nog ett läge där folk verkar fajtas med varandra så att dammet står högt i skyn – men bakom dammolnen förändras inte så mycket. Det förefaller vara riktigt att sd hämmas av att dess lokala företrädare inte alltid håller en rimlig kvalitet. Skojare och kufar och sådana som inte duger mycket till, det inbjuder ju inte till förtroende. Även riksdagsgruppen har ju haft en del sådana figurer. Måste ju vara jobbigt för partiledningen med partifolk som kör med hakkors, skriver konstiga saker på sociala media, etc. Å andra sidan: larmas det om detta så kommer en del reella brister i partiets politik lite i skymundan. \”Grovt\” valfusk är jag tvekande till. Det kan ju faktiskt vara så att en del konstigheter beror av att enskilda personer i organisationen för valet klantat till det, att Postnord i sig är klantigt, etc. Men det är ju brister som måste rättas till om inte förtroendet för valen skall rasa.

  Gilla

 3. Tja, observatörerna från OSSE var inte alls nöjda med hur valen genomförts! Jag tror inte vi ska vara så självgoda och tro att de som styr och räknar valresultaten är så rättrådiga och präktiga. Visst pekar gärna svenska politiker finger åt andra länder och anklagar andra för valfusk men tyvärr är Sverige inte bättre. Kolla bara hur regim-TV agerat…rent avskyvärt och utanför deras mandat. Men visst fortsätt bara att bagatellisera så ska vi nog se att vi snart har en totalitär globalistmaffia som styr och ställer över huvudet på svenska folket än mer än vad som är fallet idag när makten till stor del redan flyttat till Bryssel och Washington. För övrigt bli inte överraskad om den av Bilderbergarna utsedda Annie Lööv blir nästa statsminister.Benny

  Gilla

 4. Hur TV och andra \”regimmedia\” beter sig är valpåverkan genom att driva en viss partisk linje, inte valfusk. Valfusk måste innehålla någon form av fifflande med rösterna, att valsedlar \”försvinner\”, förökar sig i märklig omfattning, eller något liknande. Att valsedlar ibland ställs upp så att andra kan studera vad man väljer är knappast fusk, det är snarare brist i den praktiska organiseringen av valprocessen. Som läget är nu, tills någon bevisar något annat, känns det som valpåverkan genom partiska media är det största problemet. Jag är beredd att ändra uppfattning om någon kan bevisa något annat (och då gäller det storskaligt valfusk, inte lokala problem i någon valkrets eller vallokal).

  Gilla

 5. Märklig inställning! Svenska politiker påtalar ju gärna att t ex valen i Ryssland är orättvisa för att regimvänlig media stödjer det styrande partiet och kallar det valfusk! Vad är skillnaden i Sverige där SVT tagit ställning för S och MP trots att det står i stadgarna att de ska vara opartiska och objektiva! Har du märkt av denna opartiskhet eller objektivitet på SVT? Och visst finns det mängder av rapporter om försvunna valsedlar och \”felräkningar\”! Men som vanligt så är svensken så naiv att man köper överhetens budskap av gammal vana. Du ser alltså inget problem i den stora diskrepansen mellan opinionsundersökningarna innan valet och resultatet? Och det politiska etablissemanget kommer naturligtvis inte att tillsätta en oberoende utredning av detta för man har ju fått det valresultat man vill ha! Det borde givetvis tillsättas en oberoende utländsk undersökning men i besserwisswer-landet Sverige vars politiker anser sig vara den humanitära stormakten som står över alla andra moraliskt är något sådant omöjligt, ja det t o m anses vara ett helgerån att ifrågasätta Sverige. För övrigt så är media i Ryssland betydligt mer varierad och icke styrd än i Sverige där ett par stora bolag kontrollerar nästa alla media.Benny

  Gilla

 6. Jag ser inte på SVT eller annan TV heller för den delen, så jag vet inte hur de hanterar balansen mellan krav på opartiskhet, demokrati och annat. Problemet med opinionsinstituten är väl att de inte är så bra på att fånga upp opinionerna längre. Det är ju ett känt faktum sedan en del år att benägenheten att svara på enkäter har minskat, samt att vissa gruppers aktiviteter på nätet betydligt överträffar deras verkliga tyngd hos väljarna. Då blir det kraftiga snedvridningar som instituten måste komma på hur man parerar. Något jättelikt valfusk (alltså mixtrande med valsedlar) låter inte troligt. Det skulle innefatta så mycket folk att det vore praktiskt taget omöjligt att dölja. Nu tycker ju en del att fusket avslöjats genom att valresultat och opinionsundersökningar inte stämmer överens, men det känns svårt att övertygande argumentera enligt den linjen. Enstaka verkliga fusk kan inte ha legat så mycket högre än vallokalsnivå, och då är det så få röster det gäller så de kan möjligen slå igenom på kommunen, men knappast på riksplanet. – Och så skall man inte underskatta betydelsen av mänskliga misstag, klantighet och dålig organisation.

  Gilla

 7. Jag tror du skulle bli överraskad om du visste hur vårdslöst man hanterar valen i Sverige! Och nej, opinionsundersökningar kan ha fel på ett par procent inte så mycket som 7-8% som det rör sig om här. T ex valkuverten kan genomlysas med starka lampor så man kan i förväg se vilket parti som röstats på och ohederliga valarbetare kan snabbt slänga de man inte tycker om i cylinderarkivet. Sedan har vi dessa \”medhjälpare\” som ofta hjälper invandrare att rösta \”rätt\” och det rör sig nog om ett väldigt omfattande fusk. Som den danska valobservatören konstaterade så håller valen i Sverige INTE europeisk standard. I Sverige påstår man att korruptionen är liten vilket ju inte EU:s några år gamla undersökning tyckte stämde alls med verkligheten. Sedan dess har vi ju haft fler korruptionsskandaler som Nuon, Northland, Telia, Sjöfartsverket, listan kan göras mycket lång och det värsta är ju att inget verkar hända ur rättslig synpunkt. Tyvärr är Sverige svårt korrumperat både ekonomiskt och politiskt och man måste ge Rheinfeldt rätt på en punkt…Sverige är det sovande folket och uppvaknandet kommer att bli brutalt!Benny

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s