Kandidater till Darwinpriset?

Enligt Wikipedia:

Darwinpriset (på engelska Darwin Awards) är en årlig humoristisk utmärkelse, som tilldelas den eller dem som förmodligen[enligt vem?] förbättrar mänsklighetens genpool genom att oavsiktligt ta livet av sig eller steriliserar sig på ett utomordentligt klantigt eller idiotiskt sätt. Utmärkelsen är namngiven efter evolutionsteoretikern Charles Darwin. 

I morgontidningen läser jag om kandidater till detta pris. Det är folk som ”oavsiktligt ta livet av sig” genom att ta ‘selfies’ på ett klart olämpligt sätt. Indiska forskare har sammanställt selfie-relaterade dödsfall i världen sedan år 2011, och kommit fram till att det är minst 259 människor som omkommit på det sättet.

Vanligaste fallet är drunkning (höga vågor vid stranden, fallit över bord). Som nummer två kommer dödsfall i trafiken, till exempel framför ett annalkande tåg. 💀Tja, vad skall man säga? – Tankeförmågan räckte till för att kliva upp på spåret, men inte till att kliva av innan tåget var inne i mobilen!

De här kompisarna skulle aldrig göra något så dumt:

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s