Ännu mer "nytt på annat håll"

Blås en varningssignal!

En ny artikel på Global politics är översatt av mig. Ett gäng gamla underrättelsefigurer i USA skriver till president Trump och klagar över handläggningen av Venezuela. Trump lär inte lyssna. Jag såg någonstans en kommentar som antog att USA vill erövra Venezuelas olja för att ha tillgång till den ifall krig utbryter med Iran och tankertrafiken genom Hormuzsundet avbryts. Vet inte om det resonemanget håller.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Ännu mer "nytt på annat håll"”

  1. -Generellt kan man säga att värdefullanaturtillgångar i kombination med en svag stat är en mycket farlig kombination.Den leder ofta till strider för attkontrollera resurserna och har genommänsklighetens historia orsakat krig och förtyck.Konflikter om sådant som guld, gummi, olja, diamanter och andra naturtillgångar har kostat miljoner människors liv………………………………Svenska Journalen / EVA NORDENSTAM VON DELWIGSvart gruvarbetare med pannlampa / JEPPE SCHILDERHur påverkas Kongo av att ha tillgång tillkonfliktmetaller? Illa!Världen är galenRoland Lidén / Dynape

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s