November

Detta NU inträffade i juli för sex år sedan, kanske en skön sommardag. Men nu är det november på riktigt, …

… och det riktiga november med sitt gråa väder är inte så roligt. Årets tristaste månad. Kunde man inte få byta bort november mot åtminstone någon extra vecka i övergången mellan vår och försommar?

Nå, tiden går, och Jan Myrdal meddelar att han skrivit sin sista skriftställning. Hälsan sviktar. Åren tar ut sin rätt. Ett livsverk går mot sitt slut.

Någonstans skrattar säkert några åt det – det finns ju skrattande hyenor också, så det bör inte förvåna.

Men den fråga han ställer i sin sista skriftställning – vad händer när klasskampen går i stå? – kommer att finnas kvar att lösa. Att lösa, eller gå under om uppgiften inte klaras av.

Kan man formulera det som att om klasskampen slutar driva historien framåt kommer den historiska utvecklingen att avslutas, möjligen med en global katastrof som resultat?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s