Nemtsovbroar?

Här är två bilder, tagna av mig med några dagars mellanrum i Stockholm år 2016 (29 februari och 6 mars). Den översta satt på den lilla bron mellan Söder och Mälarvarvet på Långholmen, den andra på Nya Årstabron. Nemtsov som nämns måste vara Boris N. som mördades i Moskva 27 februari 2015.

Varför nu detta? – Nemtsov i sig hade ingen större betydelse i Ryssland. Något hot mot sittande regering utgjorde han förmodligen knappast som representant för marginella liberala strömningar. Som fungerande politiker med framtidsutsikter verkade han rätt osäker. Bästföre-datum hade passerats. Hans största betydelse var (min gissning) som offer, som lik. Då kunde nya skurar av anklagelser riktas mot Putin (ständigt denne Putin!). Så Nemtsov sköts på en bro nära Kreml. Utförare? – Kan man gissa på ukrainare, eller inhyrda legoknektar från Kaukasus? ”Skjut killen och skyll på Putin!”

Mina fotografier verkar stämma rätt bra med ettårsdagen av mordet. Då var nog historien i stort sett bortglömd. Någon försökte ge den lite mer liv. Det lyckades inte. Det ligger nog närmre till hands att tro att de som ville ha Nemtsov död hade fått annat att tänka på. Inte bara han, utan kampanjen runt hans död, tillhörde det förgångna.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s