En plötslig och bedövande insikt?

Citat från en debattartikel i dagens SvD, författad av Fredrik Sjöholm professor, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och Institutet för näringslivsforskning

Sverige kommer inte kunna ändra den politiska utvecklingen i Kina hur mycket vi än skulle vilja.

Detta tyder på viss insikt om problemets volym. Fast möjligen inte någon insikt om att det inte är Sveriges sak att ”ändra den politiska utvecklingen i Kina”, utan det är något som kineserna själva får ta hand om, om de känner för det.

Här skulle man också kunna fundera över den kapitalistiska världens inställning till socialistiska stater. Den innehåller ungefär två uttalade motsatta ståndpunkter som man kan hoppa emellan, utan att därför erkänna att man plötsligt bytt fot: Antingen så måste kommuniststaten krossas med vilka medel som helst, eller också måste kommuniststaten rädda oss (exempelvis undan fasciststaten eller rejäla kriser inom det kapitalistiska systemet). Men jag lämnar det åt sidan för tillfället.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s