Hur går vi vidare nu?

Några privatspanare samlas och undrar: ”Hur går vi vidare nu?”

Jag är ju inte så kallad privatspanare, men som nätaktiv måste jag väl ses som en auktoritet på många (nästan alla?) områden. Avslutandet av Palme-utredningen igår orsakade en hel del bryderi, och många är missnöjda och/eller misstänksamma – är verkligen vägs ände nådd i detta fall? – Nå, bara några punkter från min del, baserad på inte alls djupgående studier utan bara lite saker jag råkat läsa mig till och kanske dragit slutsatser av:

 • Skandia-(före detta Thule-)huset var högkvarter för Stay Behind, en grupp som skulle vara motståndsrörelse om Sovjet ockuperade Sverige
 • Den utpekade Palme-mördaren arbetade i huset, och
 • hade också en inställning och bekantskapskrets som kan betecknas som hatisk mot Palme, på gränsen till hysteri
 • Huset hade en bakväg för gruppen att smita ut och in
 • Jag har inte hört att de hade vapen där, men är det otroligt?
 • Stay Behind innehöll (innehåller ännu?) såväl höger-hysteriker som socialdemokrater på högerkanten
 • En del fick för sig att Palme med sin politik av ”Gemensam säkerhet” höll på att sälja oss åt Sovjet
 • Gruppen har spaning, får reda på hur Palme kan tänkas röra sig den aktuella kvällen, och organiserar ett mord (i första hand inte av Stig E.)
 • Eventuellt rör Palme till planen genom att börja GÅ hemåt, varvid en reservplan får tillgripas
 • vilket innebär att Stig E. i reserven kontaktas, han plockar en puffra ur vapenförrådet och springer ut på gatan – PANG,
 • varpå han kilar in igen via hemliga ingången, och så ut igen för att vara ”vittne”.
 • Detta bör duktiga utredare ha kunnat plocka fram snabbt, men problemet blir då att Palme bevisats mördats av en grupp där även framstående socialdemokrater ingår. Det ser ju lite illa ut om de skulle vara inblandade i mordet på sin egen ordförande! Alltså måste utredningen köras ut på alla möjliga sidospår så mycket det bara gick, och den uppenbart skumme Stig E. kunde i lugn och ro gå och supa ner sig.
 • (Ett alternativ: Stig E:s roll kan ju ha varit att förvirra, för att hjälpa den riktige skytten att komma undan.)
 • Extra fundering: Stay Behind-grupper i Västeuropa visar flera exempel på våld som inte kan motiveras av att sovjetiska soldater bankade på porten. Det gäller Belgien och Italien, kanske har förekommit på annat håll också – i Sverige ..?

Eller något i den stilen. Enda chansen nu att få rätsida på den här historien är väl om någon gammal högersosse ändå drabbas av ånger på dödsbädden och avger en fullständig bikt innan sista smörjelsen utdelas.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

4 reaktioner till “Hur går vi vidare nu?”

 1. 130 personer har redan erkänt att de mördat Palme. Andra har lämnat olika förklaringar till mordet på dödsbädden. Ingen har sagt något av värde som kan styrkas…

  Gilla

 2. Man kanske kan ge dem livstid, fast villkorlig och med permanent frigång för de som inte sitter på anstalt, så behöver de 130 inte känna sig helt förbisedda.Vem vet, en dag ändå kanske nummer 131 träder fram, visar att hen har en magnumrevolver i en skokartong under sängen, samt en mapp med dokument angående \”eliminering O.P.\”!

  Gilla

 3. Jo, fast sa inte KP att de kanske inte skulle kunna känna igen mordvapnet idag… ? Undra varför man provskjutit så många vapen om kulorna är så skadade att man inte kan säga mycket om vapnet…

  Gilla

 4. \”Kanske inte\” bör indikera att det ändå kan finnas en möjlighet. Samtidigt finns det väl en viss möjlighet att kulorna som hittades på Sveavägen inte är äkta från mordet, utan utplacerade senare för att förvirra. Det skulle förutsätta att det var en större organisation, och inte bara en ensam mördare, som var i farten. Minns jag rätt var det inte svenska polisen, utan en indier, som hittade åtminstone den ena kulan. Märkligt. Hur som helst, en provskjutning \”kanske\” kan visa vilken revolver kulan gått igenom, även om den deformerats rätt kraftigt. – Men det finns säkert kompetentare vapenexperter inom privatspanarfacket som kan det där mycket bättre än jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s