Grisfri vårdkö?

Jag tog nedanstående bild häromdagen. En bild av en bild, så att säga. Motivet känns lite gammalt dock: när såg kapitalisterna ut som grisar i frack och hög hatt? Länge har de väl mest varit gubbar i kostym och slips, men inte det håller längre helt ut. Nu kan det vara säckiga tröjor och sjaskiga jeans även i styrelserummen. Rika kan de vara, men numera visar man inte upp sin rikedom genom att vara tjock. Snarare tvärtom. Det är underklassen som blir fet på skräpmat.

Jaha, Ung Vänster finns fortfarande kvar? Ett av de där ungdomsförbunden som var skickliga i att blåsa upp medlemssiffrorna för att därigenom kamma hem mer statsbidrag, om jag minns rätt. Finns det något ungdomsförbund numera som har någon större politisk betydelse?

Nå, om grisar inte står i ordinarie vårdkön så tar de ju inte en plats som någon annan kanske behöver bättre (förutsatt att inte vårdkön stryps av ‘besparingar’ så att den ändå inte kan ta hand om vanligt folk, utan de får dö just i denna kö).

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s