Har ”Samhällsnytt” hackats?

En australiensare vid namn Brenton Tarrant som mördade ett antal människor i moskéer i Nya Zeeland förra året har nu fått sin dom – livstid. Inte oväntat, men vinklingen hos nättidningen Samhällsnytt (den svävar väl ideologiskt ungefär mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige) är av en sort så jag undrar nästan om sajten blivit hackad. Eller är det allvarligt menat? Jag tog några bilder från skärmen för att rädda märkligheten. Se nedan:

Nu var han väl först och främst antimuslimsk, men att förväxla moské och synagoga verkar lite mystiskt!

Nå, detta var ingressen till artikeln. På nästa sida fortsätter eländet:

… och så är han alltså australier – förutom det där med att ange rätt religions byggnader, och att det där med ”judehantande” inte verkar ha varit det stora motivet för skjutandet.
Och med ovanstående är den mystiska artikeln i Samhällsnytt avslutad. Verkar som Nya Zeelands normaltid för livstid annars är ungefär i svensk nivå.

Innan jag skickar ut detta i etern måste jag lägga in kommentarer från några Samhällsnytt-läsare. De verkar inte så glada:

Avatar

Bobby McGee25 minutes ago

Rubriken fel, inte ”synagogor” utan ”moskéer”, ska det vara!6 ReplyShare ›

(När jag kollar kl. 14.28 är ovanstående inlägg borta från Samhällsnytt. Det förvånar mig inte. Antar att stämningen är upprörd på redaktionen. Bland andra roliga kommentarer från läsarna som vi nu inte ser längre är någon som frågar om redaktionen sniffat lim. Samt en som påpekar att illvilliga utomstående nog redan varit framme och kopierat artikeln – så sant!)

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s