Putin friad: inte diktator

Ryssland sträcker sig visserligen över två kontinenter, men den politiska, ekonomiska och demografiska tyngdpunkten torde ändå ligga i Europa. V. V. Putin måste alltså ses som en europeisk ledare. Samtidigt har han tätt som oftast anklagats för att vara diktator. (Notera att sådana påståenden aldrig riktades mot hans föregångare Jeltsin, trots att denne bland annat lät bombardera det folkvalda parlamentet när det inte gjorde som han ville.) Men på senare tid har det kommit nya signaler: det finns bara en europeisk diktator – ”Europas sista” – och gissa vem det är! Inte Putin! Det finns bara en kvar, och den killen styr landet som jag envisas med att kalla Vitryssland!

Just det, här har vi saken svart på vitt (med lite färger inlagda av mig): den siste diktatorn sitter i en stat som är 100% europeisk!

Jaja, ”kvinnorna som vill …”. Vad händer härnäst? ”Barnkorståget som vill …”.

Har du tänkt på att det är väldigt sällan som man får läsa någon intervju med en vitrysk person som är emot demonstrationerna och strejkerna, men som stödjer presidenten. Är det för att sådana personer är sällsynta? Är det för att deras åsikter inte passar in i agendan om ”Europas sista diktator”?

Och, ärligt talat, har inte den franska regimens våld mot De gula västarna varit några grader värre än vad som skett i Vitryssland – men utan att omvärlden protesterat?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: