Hunger i rikemanslandet

Ett klipp från dagens Svenskan. Att det finns en massa rika människor i ett land gör inte landet rikt. ”En massa” betyder ju förövrigt i det här fallet en ganska liten grupp rika och superrika. Men förutom dessa, och en ganska stor mellangrupp, finns det alltså ungefär 17 procent av de vuxna USAmerikanerna som har svårt att få mat för dagen. Och så finns det naturligtvis mängder av barn som inte heller får den mat de behöver. Jag gissar att många i mellangruppen mellan de rika och de utfattiga riskerar att rasa ner i den fattiga gruppen.

Naturligtvis går det här att lösa. Dessvärre styrs USA av två partier som i sin tur styrs av de som inte är intresserade av att lösa problemen (de rika har ju ingen brist på mat i kylen), och problemen är därmed antagligen i stort sett omöjliga att lösa den parlamentariska vägen.

Det står ”Trumps USA” i klippet. Men det här gäller Obamas USA, Bushs USA, Clintons USA … . Det gäller USA. Nu håller Kina på att städa bort de sista resterna av extrem fattigdom i sitt land. Kanske något för USA:s herrar att studera?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: