För Assange (och Armenien)

Jag gick till en manifestation i Stockholm idag, till stöd för Julian Assange. Den skulle vara på Mynttorget i Gamla stan, nedanför kgl. slottet. När jag kom dit var platsen dock upptagen av något eller några hundra armenier som demonstrerade för Nagorno Karabakh, mot Turkiet och Azerbaijan etc. Behjärtansvärt, fast platsen egentligen redan var reserverad för demonstrationen till förmån för Julian Assange. Först några bilder från den armeniska demonstrationen, sedan går vi över till frågan om Assange:

Till slut drog armenierna dock iväg. Då hade Assange-mötet flyttat sig en bit, upp på Slottsbacken. Det var (som väntat) ingen stor uppslutning. De som borde vara där, nämligen den stora skaran av journalister, syntes inte till. Ändå är Assange-saken något som angår varje journalist som anser sig vara ”undersökande” och vill pilla i känsliga ämnen utan att riskera livstids fängelse i USA. Hur många sådana det finns vet jag inte, och en inte oväsentlig del av Journalistförbundet består väl snarare av så kallade ”kommunikatörer” och liknande folk, som definitivt inte är envisa ”muckrakers” utan betalda brödskrivare som gör vad de blir tillsagda och inte går utanför gränserna för det.

Samtidigt som man kan klaga på just journalisterna skulle jag vilja peka på ägarna av media. Om de vore intresserade av de djupa avslöjandena skulle de ju kunna säga åt sina skrivträlar att göra ordentliga grävande journalistjobb. Men nu är de inte intresserade, vilket torde bero av att de ingår i den härskande klassens ideologiska propagandaapparat. I det sammanhanget ingår visserligen feta avslöjanden ibland, men aldrig något systemhotande.

Men det Assange, Manning och Snowden grävt fram är potentiellt systemhotande. Och låt oss se några bilder från mötet på Slottsbacken:

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: