Den förtidigt bortgångne …

Kan man säga ”den förtidigt bortgångne” om en 93-åring som väl borde ha levt sitt liv och lite mer än det? – Ja, med Myrdal kan man säga det. Han hade saker kvar att säga, som han dessutom vågade säga. Hans kunskaper och erfarenheter var oerhörda – och omkring honom hoppade små byrackor och skällde i stället för att ta en diskussion. De klarade inte av en intellektuell på hans nivå.

Nå, en av de första böcker jag lånade på vuxenavdelningen på biblioteket på Hornsgatan var hans klassiska skildring från Afghanistan, och sedan har det fortsatt. Skriftställningarna i Aftonbladet och bokledes, spalterna i FIB/k, franska karikatyrtecknare, Asien, romaner, litteraturkritik etc. etc. Och alltid var det någon fjantliberal som gnällde. Man kan inte ha absolut rätt om allting, men Myrdal hade åtminstone ungefär rätt. Och han har lämnat hyllmetrar efter sig. Det är ett storverk som nu avslutats.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s