5G- Ericsson gissar

Jag har nog någon gång hävdat att prognoser i stort sett är mer eller mindre träffsäkra gissningar om framtiden. För framtiden blir ju vad den blir, inte vad prognosen säger. Det gäller vare sig det är ekonomi, väder, klimat eller något annat som förutspås.

Men det är ändå intressant att notera Ericssons reviderade prognos för antalet 5G-abonnemang år 2020. Tidigare trodde Ericssons prognosmakare på 100 miljoner abonnemang i år, men höjde sedan 190. Men nu klämmer man till med 220 miljoner! År 2026 förväntar man hela 3,5 miljarder 5G-abonnemang!

Talar man om 5G så talar man mycket om Kina. Kina förväntas stå för 80% (175 miljoner) av abonnemangen i slutet av 2020. Beträffande detta så skriver Ericssons spåmän/kvinnor att ”Det beror främst på en snabbare tillväxt i Kina än tidigare väntat, drivet av ett nationellt strategiskt fokus, intensiv konkurrens mellan operatörer och mer prisvärda 5G-smartphones från flera leverantörer.”

Kina har tagit sig ur epidemin, ekonomin går på plus, staten driver på nationellt vad det gäller att utveckla och tillämpa den nya tekniken, och företagen kämpar för att göra pengar av detta – det är kanske så man kan sammanfatta läget därborta. Och här är det mest dystra miner och gnäll, och att peka finger åt de elaka kineserna.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s