Allt glömt, inget lärt

”Inget glömt, inget lärt” kan man säga om folk som ältar gamla oförrätter men inte begriper att man själv kan ha orsakat plågorna. Annars kunde ju minnet i kombination med lite analys göra att man inte upprepar gamla felsteg.

För närvarande tycker jag dock ”allt glömt, inget lärt” verkar bättre, åtminstone om vi tillämpar det på de människor som tror att det kommer att bli så mycket bättre med Biden-Harris-regimen än Trumpregimen. Är det möjligen samma personer i farten nu som också jublade när Obama blev president? Han verkade ju så trevlig, pratade så fint, och var ganska brun. Och hur gick det med det? Och vad hette Obamas vicepresident, en politisk utväxt från ”träsket” som exempelvis nog aldrig röstat nej till något nytt krig?

Nä, nu är det samma stjärnögda tro igen: allt kommer att bli så bra, så bra … tills det inte är bra längre. Då får väl djupstaten i USA hala fram någon ny variant som de stjärnögda kan tro på ett tag, kanske en hbtq-personlighet, det verkar ju så progressivt och bra. Upplägget kanske fungerar en gång till, allt medan USA hasar allt längre ner i utförsbacken.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Allt glömt, inget lärt”

 1. Biden är en senil skurk som kommer att sparkas inom en snar framtid för att ersättas av Deep States riktiga kandidat Harris! Att Biden är en krigsförbrytare tillsammans med Obama vill ju MSM och etablissemanget helst att folk ska glömma än så länge. Man dolde ju ganska effektivt Biden och hans sons bedrägerier i Ukraina och alla oegentligheter som begicks där av dessa figurer. När det är dags att sparka Biden kommer givetvis hans kriminalitet i Ukraina att dammas av och han får avgå! In kommer Harris som inte kommer att tveka att starta nya krig och ”färgrevolutioner” som bekostas med ett hav av nytryckta petrodollar!

  Gilla

  1. Caitlin Johnstone twittrade angående Bidens förflutna:
   Everyone has forgotten who Joe Biden is, including Joe Biden. It’s a nationwide dementiafest.

   Tragiskt, men kanske typiskt för en stat på väg utför. Men jag tror de stjärnögda kommer att köpa Biden som lättnaden efter Trump, tills det är dags för de som verkligen bestämmer att plocka fram en ny galjonsfigur. Eller om han får sitta kvar ungefär på samma sätt som Bresjnjev som väl var praktiskt taget död under sina sista år som Sovjets ledare, men där det var flinka underhuggare som höll igång administrationen. Fast det finns väl en teoretiskt möjlighet, även om den är liten, att Biden får svara för sina missdåd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s