Nu var det delstatsval i Tyskland igen

Ungefär en timme efter att vallokalerna stängt i tyska delstaterna Baden-Württemberg och Rheinland-Pfalz såg resultatet ut som ovan. Jag är inte så insatt i tysk politik, men tror att det knappast blev några överraskningar. CDU backar bland annat efter att några av dess politiker burit sig illa åt (pandemi-parasitering). Partier med populära ledare hemma i delstaten klarade sig bra. Det var väl vad som troddes skulle ske också.

Vänstern die Linke lyckades inte bryta igenom femprocentsspärren för representation i delstatsparlamenten och Afd backade i båda men håller sig kvar i alla fall. Möjligen är ca 10% av rösterna vad det här partiet kan räkna med i västra Tyskland.

Är det mening att det här skall visa hur nästa val till förbundsdagen går så är det lite dystert för de flesta av partierna. Möjligen med undantag för de gröna (hur gröna de nu verkligen är) och liberalerna i FDP.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: