Svårt att bygga broar?

Detta återfanns nyss på Sveriges Radios hemsida:

”… den kanske inte kan bära bilar och bussar.” Festligt. Man skulle ju kunna peka finger åt göteborgarnas förmåga att bygga broar som klarar av lite tyngre belastning. Dessvärre har något liknande hänt förut. När Tvärbanan (en ny spårvagnslinje) byggdes i Stockholm blev det stopp ganska snart efter starten. Varför? Det påstås att de som byggde bron mellan Gröndal och Alvik inte var klara över att det skulle gå spårvagnar där. Så vi hippa stockholmare kan inte slå oss för bröstet i detta fall.

Kan man ändå skratta åt eländet, eller muttra något om Sverige som ett land i förfall? Eller åtminstone som ett land där man inte bygger för evigheten, och knappt ens för att bygget skall hålla under garantitiden? Eller att garantitiden inte ens hinner börja innan det hela avslöjas som fusk?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s