Några tankar på lördagskvällen

A.
Vilket samhällssystem är det bästa?
Svar: varje samhällssystem är det bästa, tills det ersätts av något som är ännu bättre.

B.
Vad är det för skillnad mellan att vara för ekonomiska strukturer som bäst tjänar folket, respektive att (i egenskap av ‘företagsvänlig’) verka som torped för snäva företagsintressen mot folket?
Svar: det är klasskillnaden, mellan arbete och kapital.

C. Kommer den pinsamma frågan om utländska trupptransiteringar genom Sverige att upprepas? Jämför transiteringen av division Engelbrecht från Norge till Finland 1941, respektive eventuella förflyttningar i nutid av personal och materiel från norska baser österut genom Sverige.
Svar: Om NATO-trupper transiteras genom Sverige mot Ryssland i händelse av krig blir frågan åter aktuell. Inte bara som politisk-moralisk diskussion, utan för att Ryssland idag har större möjligheter än Sovjet 1941 att slå till mot svenskt område. Det kan alltså bli riktigt allvarligt för människor på orter som berörs av förflyttningarna.

bergianska botanik näckros

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s