”Marknadshyror” bara i nyproduktion?

Det hävdas att ”marknadshyror” (i praktiken hyror som dikteras helt av hyresvärden) bara skall gälla nyproduktion. Den som är lite misstänksam av sig (jag exempelvis) frågar ändå om inte det här kommer att smygas in över hela hyresbeståndet. Att hyrorna släpps helt fria i nyproduktionen kan misstänkas vara ett brohuvud i en allmän offensiv av kapitalet mot alla hyresgäster. Och idag plockade jag upp några twittringar som verkar bekräfta denna självklarhet – om självklarheter nu måste bekräftas.

Jan Olof Bengtsson som twittrat sysslar så vitt jag vet med filosofi, har varit med i diverse partier och satt ett tag i styrelsen för sverigedemokraterna i Stockholm. Men jag tror inte sd i Stockholm är särskilt intresserat av folk som så att säga ”tänker för mycket”. Så nu är Bengtsson partilös (tror jag).

Notera att sd centralt via Åkesson säger sig vara motståndare mot marknadshyror. Med tanke på hur ding-dong i skallen somliga på vänsterkanten (vänster? varför inte säga ”dårflygeln?) är, så kanske det bör påpekas att om sd intar en vettig position i någon fråga så måste man inte själv genast rösta på annat sätt och stödja det ovettiga alternativet. Det är ju bara att ställa frågan till sig själv: Vad är viktigast? Hyresgästernas väl, eller att klappa till Åkesson?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s