Kina noterar något unikt

Twitter från Xinhua, Nyhetsbyrån Nya Kina. Svenska folkets upphetsning i regeringsfrågan kan väl mätas mot oron för hur det skall gå i kyrkovalet i höst. Jag skulle tro att ett extraval till riksdagen i sommar inte kommer att väcka någon större entusiasm heller. Och allt detta trams för att socialdemokraternas ledning vill (med centern som ursäkt) attackera sina egna gräsrötter. Vansinne! Är det möjligen trianguleringsidén som slagit slint i partistrategernas huvuden? (Alltså att ett parti kan vinna mer röster genom att lite till att de egna kärntrupperna inte sviker vid valurnorna, samtidigt som man slänger ut lockbeten till andra partiers väljare – lockbeten som de egna kärntrupperna inte gillar. Men det kan ju bli alltför grovt, även för inpyrda gråsossar.)

Kan vi tippa att Löfven får driva en expeditionsministär ett tag, och sedan slingrar han sig tillbaka som statsminister på något sätt? Men vill han behålla väljarna är det nog klokast att släppa marknadshyrorna. Införs de i nyproduktion idag har vi dem överallt om några år. Hotet om marknadshyror borde vara ett laddat vapen att rikta mot de partier som driver frågan. (Tillsammans med diverse andra frågor som borgarna förespråkar, men som inte har något större stöd i folkdjupet.) Men, men … när smarta partistrateger på Sveavägen får tänka till så kanske man kör trianguleringen ett varv till i stället. Det kanske lyckas den här gången?

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s