Snart är det gas i rören!

Deutsche Welle berättar att sista rörbiten av Nord Stream 2 är ihopsvetsad och skall sänkas i Östersjöns böljor och kopplas ihop med resten av ledningen. Det förväntas av gasleveranserna från Ryssland till Tyskland och Europa i övrigt kan börja i oktober. Det kan ju behövas, särskilt om vintern blir kall. Tyskland har lirkat sig lite mer ur USA:s grepp – det är ju en annan aspekt.

Naturligtvis skulle USA kunna försöka sig på handgripliga sabotage (kanske via baltiska eller polska mellanhänder) när politisk och ekonomisk utpressning misslyckats , men den som skulle bli mest lidande av en sprängd gasledning är gissningsvis köparen/konsumenten: Tyskland. Leverantören Ryssland klarar sig ändå (man skickar sin gas till Kina i stället). Så i stort sett skulle Ryssland bli vinnaren, och stämningen i ”västlägret” bli ännu sämre. Det ändras sig fort i världspolitiken nu.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s