Rösta? – På vad …?

Det blir nog inget i år

Kyrkovalet är ju något som händer i skymundan. När svenska kyrkan skiljdes från staten år 2000 såg staten ändå till att hålla sig kvar via diverse partilistor. Sedan kom sd-arna och sabbade en del av upplägget genom att ta sig in i församlingarna via partilistor. Något sådant hade väl aldrig förespeglat de som drev igenom skilsmässan år 2000. Men samtidigt blev det ju en tillgång: nu kunde ju de gamla partierna skrämmas med sd: rösta (på oss) så att inte rasisterna får plats i de kyrkliga representativa organen!

För alla. Inkluderande. Alla ska med … Trötta politikerfraser. Men inte mycket om religion.

Alla … du måste tänka rätt först. Eller åtminstone inte lufta några synpunkter som verkar icke-inkluderande. (Undantag: det är OK att exkludera personer som kan ha exkluderande idéer. Ungefär som: vi tror på alla människors lika värde, men det gör inte du, så du får inte vara med oss.)

När får vi kyrkliga valinitiativ som exempelvis kräver Ut med månglarna ur templet? Eller Hedningar – passa er dj-t noga? Kanske Sodomister – gör bot och bättring?

Kanske bäst att komma med i majoriteten i detta val: Soffliggarpartiet.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

2 reaktioner till “Rösta? – På vad …?”

  1. Här sätter du igång fantasin ordentligt. Judaspariet -Förädarna, bordeställa upp i kyrkovalet och Tomaspartiet – Tvivlarna, borde locka många röster i dessa tider…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: